Zaštita osobnih podataka

Koju vrstu kolačića i drugih tehnologija praćenja upotrebljava internetska stranica HS Online Pro?

Stupanje na snagu navedenih uvjeta korištenja je 15. prosinca  2016.

  Internetska stranica HS Online Pro upotrebljava “privremene” kolačiće. Privremeni kolačići predstavljaju informacije koje se brišu čim izađete iz mrežnog preglednika ili isključite računalo. Upotrebljavaju se, primjerice, kako bi se unaprijedila navigacija našim stranicama, posjetitelji spriječili da daju informacije tamo gdje nisu primjerene (stranica "pamti" prethodne unose podataka o dobi i zemlji podrijetla koji su izvan utvrđenih parametara i blokira naknadne izmjene) i prikupile skupne statističke informacije.

  Internetska stranica HS Online Pro upotrebljava “postojane” kolačiće. Postojani kolačići predstavljaju trajnije informacije koje se smještaju na tvrdi disk vašeg računala i tamo ostaju, ako ih ne obrišete. Služe za pohranu informacija na vašem računalu u raznorazne svrhe, npr. za pronalaženje informacija koje ste ranije dali (npr. lozinke), kao pomoć u određivanju koja područja stranice posjetitelji najradije posjećuju i radi stalne prilagodbe stranice na temelju vaših sklonosti. Postojani kolačići, koje ova stranica stavlja na vaše računalo, mogu sadržavati informacije koje omogućuju identifikaciju osobe, ali samo ako ste se registrirali ili pristali na zadržavanje informacija koje omogućuju identifikaciju osobe, a koje ste vi dali na ovoj stranici. Inače, naša stranica samo prepoznaje da se neidentificirani posjetilac s vašim kolačićima vratio na stranicu.

Internetska stranica HS Online Pro upotrebljava "internetske etikete", poznate i kao internetski svjetlosni signali (Web Beacons), GIF-ovi od jednog piksela, čisti GIF-ovi i nevidljivi GIF-ovi. Internetska etiketa sitna je grafika na internetskoj stranici ili u poruci elektroničke pošte koja se upotrebljava za praćenje pregledanih stranica, odnosno otvorenih poruka. Internetske etikete daju informacije o poslužitelju stranice kao što su IP adresa ili vrsta preglednika posjetitelja. Mogu se staviti na on-line oglase preko kojih ljudi pristupaju našim stranicama ili na različite dijelove naše stranice. Pokazuju koliko je puta neka stranica otvorena i koje su informacije pregledane. AbbVie ne upotrebljava internetske etikete u svrhu prikupljanja osobnih informacija

Kakve mogućnosti imam u vezi s uporabom kolačića i drugih tehnologija praćenja?

  Mogućnosti koje imate u vezi s upotrebom kolačića stranice HS Online Pro i drugih tehnologija praćenja razlikuju se od stranice do stranice.

Na stranici HS Online Pro od vas će se tražiti pristanak na upotrebu kolačića i/ili drugih tehnologija praćenja na toj stranici. Kolačići koji su potrebni za rad stranice nastavit će funkcionirati bez obzira na to  jeste li dali pristanak. Neke druge vrste kolačića i tehnologija praćenja bit će isključene dok ne date pristanak, no zbog toga može biti ograničena funkcionalnost stranice sve dok ne odlučite dati pristanak. 

  Na stranici HS Online Pro pojavit će se pitanja ili kvadratići u kojima trebate odgovoriti, odnosno označiti da ne želite da stranica upotrebljava kolačiće ili druge tehnologije praćenja koje nisu potrebne za njezin rad. Ako iskoristite tu mogućnost, funkcionalnost stranice može biti ograničena.

Neki mrežni preglednici omogućuju vam da ograničite ili onemogućite upotrebu kolačića i drugih tehnologija praćenja. Molimo da za upute o tome konzultirate informacije uz mrežni preglednik (najčešće pod izbornikom "Pomoć").